top of page

090 | PETR PAVEL | PROČ SPOLÉHAT NA JEDNOHO PARTNERA NENÍ NEJLEPŠÍ VOLBOU




Projekce. Výroba. Vedení projektů. Potom kotrmelec. Do manažerské pozice. A hned nejvyšší. Je z něj CEO.


Teď ho čeká kotrmelec další. Odseknutí se od jednoho exkluzivního partnera, na kterém firma sice vyrostla, ale tohle přátelství už začalo být nebezpečné. A tak je potřeba diverzifikovat a najít prostor pro další růst. Starými cestami už to nepůjde. Proto zkoumá, kde najít zákazníky nové. A hlavně, jak na tohle všechno připravit firmu interně. Protože většina ze zaměstnanců takovou zkušenost nemá. I je tedy čekají jejich osobní kotrmelce.


Je jasné, že tohle všechno se nedá zvládnout absolutně bez chyb. Spousta z nás by se zakopala v kanceláři s hlavou v dlaních. Petr Pavel z CMS s.r.o. je jiný. Nestydí se za aktuální stav a ví, že vedení firmy někdy prostě lehké není. A nebojí se o svoje zkušenosti podělit. A toho jsem musel využít. Zkoumali jsme spolu …


🔸 Jaké to je změnit se s technika na manažera a CEO?

🔸 Jaké (ne)výhody má mít jednoho exkluzivního partnera?

🔸 Podle jakých parametrů vybírá tržní segment a produktovou nabídku?

🔸 Jak rychlá má být diverzifikace portfolia klientů?

🔸 Jaké jsou inovační trendy v automatizaci průmyslu?



 


PŘEPIS ROZHOVORU


Martin Hurych

Dobrý den. Já jsem Martin Hurych a tohle je další Zážeh. V Zážehu tu hodně často probíráme úspěchy a dnešní Zážeh uděláme trošičku jinak, protože jsem sehnal hosta, který se nebojí mluvit i o částečných neúspěších. Nebojte se, nebude to jen negativistická epizoda. Dnešním hostem je Petr Pavel, ahoj.


Petr Pavel

Ahoj, dobrý den.


Kdo je společenský introvert?


Martin Hurych

Petr je ředitelem společnosti CMS. Než se pustíme do případných částečných neúspěchů a do tvé profesní kariéry, mě hrozně zaujalo hned na začátku tvojí přípravy a chtěl bych se zeptat, co znamená společenský introvert.


Petr Pavel

Nevím, jestli je to tou funkcí, nebo tím, jak člověk stárne, ale poslední dobou na sobě cítím, že potřebuji mít nějaký svůj prostor a klid. Občas se i stane, že přijdu domů a jsem úplně vyčerpaný a v hlavě mám takové pocity, že potřebuji mít uzavřený svůj svět, což vlastně introverti mají. Nicméně si myslím, že na veřejnosti mám rád i nějakou svoji pozornost, takže dokáži podle mě být i extrovert a mluvit. Trošku se v tom tedy hledám, kde je ta váha, ale více mě baví to mluvení.


Jaké to je změnit se s technika na manažera a CEO?


Martin Hurych

To si dnes otestujeme. Ty jsi prošel hromadou technických profesí, začínal jsi, jestli si dobře pamatuji, jako projektant, pak jsi prošel i vedením projektového týmu, máš tam nějaké zářezy v projektovém managementu, ve výrobě, vedl jsi výrobu. Teď ostrý řez a je z tebe manažer na plný úvazek, šéf firmy. Jaké to je?


Petr Pavel

Je to samozřejmě veliká zodpovědnost. Obdivuji všechny, co to dělají, protože já to dělám jen chvilku a obdivuji všechny, co to dělají už delší dobu, úspěšní majitelé firem jsou mým vzorem. Náš pan majitel to letos táhne už 24. rokem. Je to tedy výzva v tom, že na sobě musím pracovat, musím se učit, musím vnímat svět okolo, praktiky, komunikační dovednosti, aby tomu člověk dal nějaký příběh, nějakou notu a těm lidem dokázal říct, co chce a co potřebujeme. Já to teď vnímám svým způsobem pozitivně, protože na sobě začínám hodně pracovat, což mě baví.

Druhá věc je ta zodpovědnost. Cílem mého úkolu, nebo mého projektu je, aby ta firma fungovala, takže tam samozřejmě je ta zodpovědnost a práce veliká, takže za mě určitě veliké nasazení jak časové, tak i psychické a fyzické. Tak to vnímám.


Čím se zabývá Petrova firma?


Martin Hurych

K tomu všemu se velmi pravděpodobně dostaneme. Pojď nám říct, co děláte v CMS.


Petr Pavel

My jsme firma, která se zabývá automatizací, převážně naše in-house, co máme doma, což jsou technici v rámci projektu elektro, takže to, co jsem začal dělat já před několika lety. Máme nějaké vedoucí projektů, protože už je ta firma nějakým způsobem dlouho na trhu a dělá i generálního dodavatele, i když si třeba nějaké subdodávky musí objednat. To naše veliké portfolio lidí je v tom, že máme PLC techniky, což jsou v podstatě programátoři řídících systémů pro ty stroje, vlastně tomu dávají ten život, to je ten mozek. Na druhou stranu je to dost složitá profese v psychice, protože v těch projektech jsou dané termíny a všechno se zpožďuje předtím a my jsme tam naposled, takže vše je vždy mířeno k nám. Za ta léta už to nějakým způsobem umíme predikovat a počítat s tím.

Za ta léta vzniklo i oddělení aplikační, protože ty řídící systémy potřebují samozřejmě napojovat s novými technologiemi IT, takže nějaké webové aplikace, sledování, vizualizace. Jak jsem ale zmínil, v tomto globálu my dokážeme dělat nějaké automatizace, převážně dopravníky, zakladače a skladovací systémy. Náš byznys je to, že potřebujeme někam dostat a tomu zákazníkovi zvýšit nějakou produkci, ušetřit člověka, zvýšit bezpečnost. V dnešní době, jak je vidět v těch halách a ve skladech, je spousta ještěrek, myšleno vysokozdvižných vozíků. My jsme si dali letos heslo, bez ještěrek, ale začalo to smrtí ještěrkám, takže s tím jdeme do byznysu. S tím tedy umíme pomoci, umíme pomoci s robotickými stanicemi, které umí transportovat, nebo přenášet nějaký materiál, usnadnit tomu člověku práci, nebo v té firmě ušetřit nějaké pozice. Ty firmy potom mohou investovat tu lidskou kapacitu někam jinam, kde je potřeba, kde se neopakuje taková rutina. Máme zkušenosti i s nějakou utahovací technikou, dělali jsme různé automatické, poloautomatické stanice pro utahování šroubů a komponentů, takže to je asi takové naše portfolio. My jsme šli na trh s tím, že umíme všechno, ale potřebovali jsme to trošku zúžit, abychom přesně věděli a definovali, co chceme.


Jak se dostat do Škody Auto a jak se tam udržet?


Martin Hurych

Ty už jsi tady nakousl vozy a výrobu. Já mám okolo sebe hromadu lidí, kteří touží po tom mít logo Škodovky na webu jako referenci. Vy jich tam máte hromadu, tak nám poraď, jak se dostává do Škodovky a jak se tam člověk udrží x let.


Petr Pavel

Nevím, jak se dostává teď. Za doby, kdy firma vznikala, tak je předávaný takový příběh od pana majitele a jednatele, že oni vlastně začali na dispečinku, kde se starali o ta zařízení a stroje ještě za doby Škody 120. Tam vlastně vznikalo to, že věděli, jak to funguje, jak to má fungovat, případně když to vylepšovali, aby to fungovalo lépe. Samozřejmě byly různé restrikce a dále koupě Favey a tak, jak Škodovka rostla ve smyslu koncernu, tak v té době se decentralizovala i ta údržba. kterou vedli asi čtyři majitelé. Zaměřovali se právě na vedení této údržby a samozřejmě potom se najednou najelo na nějaké projekty, že je potřeba dělat ty zakázky a tam už figuroval i náš pan jednatel. Tím to vlastně celé začalo.

Já si myslím, že v této době je to hrozně těžké. Myslím si, že veškerý automotive má nějaké potřeby a v i ten dodavatel musí něco splňovat. V současné době řešíme například TISAX, který je celkem finančně nákladný pro tu firmu. Není to tedy nějaké rozhodnutí, že se tam teď chci dostat, ale je potřeba se na to nějakým způsobem připravit, protože ty podmínky jsou dost striktní. My tomu v podstatě říkáme tak, že trochu děláme zálohu tomu našemu klientovi, protože většinou je platba až na konci. Malé procento je někde mezi tím, takže je potřeba počítat i s nějakými finančními rezervami, cash flow a tak dále. Není to úplně jednoduché. Bavil jsem se s několika partnery a známými a když se zmiňujeme právě o strojních firmách, tak tvrdí, že to jednou zkusili a už znovu nechtějí. My jsme v tom dost vycvičení a vyplácí se nám to, když hledáme dalšího klienta, protože opravdu jdeme po nějakých věcech, i když to třeba on tolik nevyžaduje, ale my jsme z tohoto důvodu disciplinovaní.


Jaké (ne)výhody má mít jednoho exkluzivního partnera?


Martin Hurych

Stejně jako má spousta startupů, nebo menších firem sen mít logo Škodovky, tak stejně tak sní o tom, že tam budou mít co nejvíce záseků. Jestli jsem to dobře pochopil, tak to se proti vám trošičku otočilo, což je ten důvod, proč jsi tady a o který jsi byl ochotný se podělit. Vám se vlastně podařilo dodávat výhradně do Škodovky. Spousta lidí tady na jednom z partnerů vyroste a vám se tento byznysový výtah relativně nedávno zastavil. Co tedy přináší za výhody a nevýhody mít jednoho silného klienta a žádného dalšího?


Petr Pavel

Já většinou začínám špatnými zprávami, takže ta nevýhoda je určitě to, že ta firma nějakým způsobem zpohodlní. Teď to nemyslím špatně vůči naší firmě a minulosti, já do minulosti moc nekoukám, spíše si z toho beru nějaké ponaučení. Je to určitá jistota, což je výhoda, ale v podstatě je to taková nevýhoda, že ta firma není potom dravá. V dnešní době je to byznys a džungle a člověk se musí hodně snažit, aby někde prorazil. V tomhle tedy vidím tu největší nevýhodu.

S tím souvisí i nějaká cenová bilance, protože je to třeba raketa na začátku, ale potom je potřeba hodně sledovat, jestli už se to někam nedostává, nestagnuje, nebo nepadá. Ještě jsem nebyl v takovémto postavení, že budeme diverzifikovat, ale hrozně těžko se té firmě interně startuje nějaká akce. Teď musím zase dát klobouk dolů, že pan jednatel tlačil na to, abychom čerpali z těch klientů, co nejvíce to jde, ale abychom byli opatrní a obezřetní. Potom totiž může přijít ta stagnace firmy jak obchodně, tak i lidsky. Je to i hodně o penězích a samozřejmě když se stane nějaká krize, což byl Covid, kdy ten automotive dostal ránu, tak dostali všichni přes prsty, protože v Česku je hodně firem navázáno na automotive.


Martin Hurych

Jak to postihlo vás?


Petr Pavel

Nás to postihlo docela dost, protože jsme měli hodně rozjetých projektů a na měsíc, nebo měsíc a půl se najednou všechno úplně zavřelo. My jsme mohli fungovat, protože ta nařízení nám to nějakým způsobem splňovala, my jsme dokázali něco produkovat, ale Škodovka zavřela brány a dělaly se jenom nutné interní opravy. Jinak všichni ti lidé dostali pauzu a my jsme nemohli, protože dodáváme ty stroje a potřebujeme být u toho zákazníka, kam jsme v tu dobu nemohli jít, takže se všechno zastavilo. Hodně jsme utrpěli ztrátu, snažili jsme se samozřejmě vymyslet něco jiného, co bychom v té době mohli dělat, ale nebyly to úplně cesty, které by nám něco honem přinesly. Já v tom ale vidím pozitivum, že jsme alespoň začali přemýšlet jinak a to byl možná ten impuls. Finančně to však bylo hodně kruté, stále se z toho musíme vzpamatovávat.


Proč je CMS na novém obchodním začátku?


Martin Hurych

Řekl bys tedy, že jste na nějakém novém minimálně obchodním začátku po nějakých 24 letech?


Petr Pavel

Určitě. Já to trochu přirovnám k tomu, že jsem dostal do ruky hračku. Nemyslím to tak, že bych si s tím mohl dělat, co bych chtěl, ale dostal jsem hračku ve smyslu značky, která je tu 24 let, což něco musí znamenat a také znamená. Buduji to tedy v podstatě od začátku.


Martin Hurych

Buduješ CMS 2.0. Proběhlo tedy několik velikých veletočů ve firmě, zpomalení největšího zákazníka, změna managementu, majitel odešel mimo výkon. Dá se to tak říct?


Petr Pavel

On má samozřejmě ještě ty rozhodující věci i právní. V podstatě to bylo předání managementu. On byl předtím v podstatě člověk, který rozhodoval a byl nad vším, jak se občas stává, když se člověk vzdělává, tak tyto příběhy slyší často. Předal to managementu a řekl, abychom mu ukázali, co umíme na naši zodpovědnost.


Martin Hurych

Co si myslíte, že umíte? Co jste vymysleli a kam se třeba obchodně chcete teď vrhnout?


Petr Pavel

Určitě jsme si sedli, samozřejmě nejdříve jsme si museli sednout jako tým, protože ten můj tým tvoří částečně noví lidé a částečně bývalí kolegové. Nejdřív jsme si tedy museli určitě říct a nadefinovat, co chceme. Ještě furt nám to trošku skřípe občas, ale už je to mnohem lepší. Obchodně jsme si určitě museli nadefinovat to, co chceme tomu klientovi venku vůbec nabízet. Občas totiž bylo v hlavách, že umíme vlastně všechno, můžeme dělat cokoliv, ale přijďte si za klientem a řekněte, že umíte všechno. Já znám tu druhou stranu a když mi tohle někdo říká, tak nevím, co si z toho mám vzít. Ten náš cíl je tedy v tom, že chceme ukázat ty směry, které umíme, ve kterých si myslíme, že jsme fajn. Umíme pomoct i s nějakým návrhem, analýzou, radou, nebráníme se ničemu. To portfolio jsme trochu zúžili, protože toho zákazníka potřebujeme někde sehnat.

My jsme se teď rozhodli, že věci, kde se něco děje, je nějakým způsobem logistika a sklady. Výrobu nechceme opouštět, protože se ve výrobě cítíme silní, protože známe nějaké procesy a umíme těm výrobním firmám dost pomoci. My jsme hodně založení na výrobních linkách, kde už vlastně kompletují ty vozy, všechno se tam dává dohromady, takže ne vždy vše mohou zbourat, vyklidit a postavit nově. Myslíme si, že umíme ty věci řešit za provozu. Neohrozíme tedy produkci, ale děláme změny. Samozřejmě zkoumáme ten trh, ještě jsme nenalezli ten správný, máme nějaké indicie, děláme nějaká rozhodnutí, studii klientů, ale jsme zkrátka na začátku.


Podle jakých parametrů vybírá tržní segment a produktovou nabídku?


Martin Hurych

To mě hrozně zajímá. Jak k tomu třeba přistupujete, co jsou ty parametry, podle kterých se chcete rozhodnout, co trhu nabídnete? Ať se to totiž možná na první dobrou nezdá, tak pro mě je opravdu veliký kotrmelec od jednoho zákazníka, kterému dáváš full service, k přechodu na vícero zákazníků a redukované portfolio. Jak vybíráte z těch širokých možností? Ty jsi říkal, že vás to táhne do logistiky. Jak jste třeba vybírali tento segment?


Petr Pavel

Sedli jsme si a řekli jsme si, co vlastně umíme a nadefinovali jsme si ty produkty, které bychom chtěli dělat a cítíme se, že bychom je zvládli všude možně odprezentovat a tomu zákazníkovi zvizualizovat. Je to i tou metodou, že jsme zapíchli prst do mapy, a proto jsme i potřebovali nějakého akvizičního obchodníka, kterého jsme našli a je dost aktivní. Objel nějaké portfolio zákazníků, zjistili jsme, že tady to asi úplně nebude ono, píchli jsme prst jinam a takto jsme postupovali. Není to žádná atomová věda, zkrátka to takto zkoušíme.


Jak rychlá má být diverzifikace portfolia klientů?


Martin Hurych

Takže je to takový test ohněm, vybereš segment a zkusíš, jestli sedí, nebo ne. Jaké jsou třeba ambice a jak rychlý ústup od Škodovky plánujete a jak má být silná ta druhá noha, kterou stavíte?


Petr Pavel

Rozumím. Letošní rok se toho kolem automotive hodně děje a asi všichni vidí, že to není úplně žádná síla teď. Samozřejmě ještě bude nástup, teď jsem zrovna četl a viděl nějaká videa v rámci Euro 7, takže to bude dost masakr a bude to hodně otřes. Abych ale odpověděl na otázku, klademe si veliký letošní cíl, že bychom chtěli diverzifikovat v poměru v zakázek, nebo služeb 50 na 50. Uvidíme, kam se dostaneme, ale chceme tam jít.


Máme v automotive nejlepší léta za sebou?


Martin Hurych

Člověk má mít ambiciózní cíl. Když už jsi mluvil o automotive, je pravda, že 2019 byl nejsilnější rok v evropském automotive a že nikdy už to lepší nebude?


Petr Pavel

Já jsem rok 2019 ještě nemohl úplně sledovat čísly, nicméně pocitově a projektově, když jsem byl v té výrobě, tak je pravda, že těch věcí byla spousta. 2020 to ještě dobíhalo a v roce 2021 už to bylo takové slabší. Já mám informace od našeho pana jednatele, protože přišla ta krize, tak jsem se ptal, jestli má nějaké zkušenosti z minula, protože v roce 2008 to přišlo také. On říkal, že kupodivu v té době byl veliký automatizační boom a my jsme tu krizi úplně tak nepocítili. Zase to ale možná bylo díky tomu, že jsme byli vázaní tou Škodovkou a ta nějakým způsobem asi cítila a věděla, že je potřeba v té krizi zabrat a něco zautomatizovat, takže tam jsme ten boj vyhráli. 2019 byl sice silný, ale ten Covid nám udělal šrám do těla a potřebujeme ho teď léčit.


Jaké jsou inovační trendy v automatizaci průmyslu?


Martin Hurych

Teď tedy odhlédneme od obchodování a protože to je další věc, která mě baví, a Zážeh o ní často je, tak se podíváme na inovace. Ty jsi technik a několikrát jsi mi říkal a psal jsi to i v přípravě, že tě technika baví. V té oblasti, ve které se posouváš, s čím máme počítat do roka, do dvou, do tří?


Petr Pavel

Ono to jde různými směry. Když se začalo říkat Industry 4.0, tak teď už se bavíme skoro o pětce, už jsou někde tyto vize. Hodně bude umělá inteligence, tam to je hodně podle mě normálně směřované, náhrada těch lidí, protože víme, že lidí na trhu moc není.


Martin Hurych

Teď to shodím, ale umíš si představit Chat GPT za soustruhem?


Petr Pavel

To ne, samozřejmě bude spousta řemesel a profesí, které ti lidé budou dělat. Zrovna nedávno jsem koukal na studii, kolik studentů je strojních a je to hrozné minimum. My tady budeme mít hodně umělců a všeho možného, ale strojařů v uvozovkách 0, což mě velmi mrzí, protože si myslím, že v tom je furt nějaký potenciál a někdo to dělat bude muset.

Uvidíme, kam nás dotlačí Evropská unie, protože občas kroutím hlavou, co vymyslí ta politika, protože ta ten průmysl hodně ovlivňuje. Podle mě bude určitě využívání různých IT systémů, propojování nejen v tom průmyslu, ale bude to samozřejmě i s nějakými domácnostmi a auty. Když jsem slyšel, co chystá Euro 7, tak to je prostě napojení na to, že budeš mít rozbité okénko a musíš zastavit a hlásit to někde na policii. Myslím si, že bude vše hodně automatizované nějakými prostředky, umělou inteligencí a nevím, čím vším se může ten mozek rozjet. Týká se to i nějaké přepravy, viděl jsem studie zásilkových služeb dronem, což se mi líbilo. Možná to nebude za 3, 4 roky, ale tam si myslím, že je nějaký potenciál.


Martin Hurych

A co výroba, fabriky? Budeme chodit po fabrice v bílém plášti?


Petr Pavel

To si úplně nemyslím, protože ta špína musí být. Jak jsme se teď bavili o té strojařině, tak ta vždycky nějakým způsobem bude. I když se podívám, že jsou různé zkušenosti s 3D tiskem, tak ta technologie jde samozřejmě hodně dopředu, ale myslím si, že ještě u těch plechů a všeho možného nějakou dobu zůstaneme. Má to totiž nějaké vlastnosti, které jsou potřeba, a ty stroje je potřeba z něčeho také vyrobit. Myslím si tedy, že se jí jen tak nezbavíme. Co pomůže, tak budou nějaké vzdálené správy, virtuální prohlížení těch strojů, jestli jsou v pořádku, nějaká predikce, hlášení dopředu nějakých poruchovostí a tak dále. To si myslím, že tím ten trend jde.


Martin Hurych

Tohle mě zajímá. Já jsem z korporátu relativně dlouho, podnikám oficiálně 4, 5 let, ve výrobě jsem oficiálně byl ještě někdy dlouho předtím a už se o prediktivním maintenance mluvilo tehdy.


Petr Pavel

My máme hodně kontakt s tou údržbou, převážně tedy zase u toho jednoho klienta a samozřejmě je to nějaká vize. Špatně se to implementuje do těch procesů a všeho, ale za ty 3, 4 roky, co se o tom nějak intenzivněji mluví, tak je vidět, že tím směrem jdou určitě ty veliké firmy. Třeba i právě Škodovka má různé systémy, kterými se chlubí, že dokázala zaimplementovat, což je vidět, že tam nějaký směr je. Ta umělá inteligence je hodně závislá i na nějakých kamerových systémech, které teď mají podle mě také nějakým způsobem trend nahoru. Ty věci se dost dějí, ale samozřejmě to není tak rychlé, protože je potřeba u toho trochu přemýšlet.

Je to také hodně závislé na tom, že firmy používají staré stroje, kam to implementovat nelze. U těch nových se už dokážeme někde pohybovat v tom, že vím, že někde něco vibruje, může to způsobit ložisko, ale u těch starších strojů se to špatně implementuje a špatně se z toho sbírají data. Myslím si, že se to tedy hodně rozšíří, až toto období přejde, stroje se vymění a nasbírá se dostatek dat, aby se to mohlo vyhodnocovat.


Martin Hurych

Od října minulého roku se mluví o Chat GPT, je okolo toho veliký bordel. Kdy myslíš, že bude doba, kdy řekneš Chat GPT, aby ti sestrojil hřídel Superba?


Petr Pavel

To je těžká otázka. Neumím to predikovat, za mě si myslím, že to bude tak za 10 let. Jak říkám, bavíme se o Průmyslu 4.0, se kterým se začalo, když jsem snad ještě studoval, což je nějakých 10 let a teprve teď se možná chápe, co to vlastně je. Když jsem chodil na nějaké konference už třeba na škole, tak nikdo pořádně nevěděl, co to znamená. Teď se konečně vidí, co to znamená, jak to může fungovat, co to může přinést a už se zase bavíme o pětce, takže nevím, co by to mohlo být.


Jaké jsou cíle firmy na 12 – 24 měsíců?


Martin Hurych

Když tedy nevíme umělou inteligenci, tak kam dotáhnete CMS vlastní inteligencí s tvým týmem, až se tady potkáme za rok a půl?


Petr Pavel

Určitě chceme být nejenom v Mladé Boleslavi, v Kvasinách, anebo ve Vrchlabí. Chceme být u klientů po České republice a do budoucna plánujeme i zahraničí. Co se dá sledovat, samozřejmě nějaké přesuny těch fabrik, zase uvidíme, co politika a všechno, takže tam se porozhlížím do budoucna, co by pro nás mohlo být to přívětivé podnebí. Rád bych, abychom si tady za rok sedli a povídali si o tom, jak máme nastavenou dobrou obchodní strategii, jak se nám dokáže krásně přesvědčovat klienty o tom, že nás potřebují a že máme nějaký tým mimo Českou republiku.


Martin Hurych

Tak ti budu držet palce, ať se ti to podaří.


Petr Pavel

Děkuji.


Martin Hurych

To byl Zážeh, kde jsme si povídali o tom, že ne všechno se daří. Doufám, že i tak se vám tato epizoda líbila. Jestli ano, tak určitě likujte, sdílejte, odebírejte a nezapomeňte na moje webovky, www.martinhurych.com, kde v sekci Zážeh je daleko více než jen tato epizoda. Mně už nezbývá, než jen držet vám palce a přát úspěch, díky.


(automaticky přepsáno Beey.io, upraveno a kráceno)



Comments


bottom of page